Laia Hernández dona els beneficis a Mans Mercedàries. Foto: Ajuntament

A Martorell hi ha una nena d’11 anys que ha demostrat que l’edat no és cap impediment per tenir grans idees i posar-les en pràctica. És la Laia Hernández, que fa mascaretes solidàries a favor de l’ONG martorellenca Mans Mercedàries. Les cus amb la petita màquina Eureka, pensada per a la canalla que vol endinsar-se en el món de la costura. Després, les ven per tres euros i dona els beneficis a l’entitat, que els destina a la construcció d’una escola a Kènia.

Tot va començar el mes de març, quan el coronavirus va paralitzar el planeta, la vida va quedar limitada a l’interior de les cases i les mascaretes es van convertir en el complement estrella. Estrella i escàs. En aquest context, la Laia va decidir fer les seves pròpies mascaretes –fetes amb teles, gomes i fils comprats al comerç local– per a ella mateixa i per a la seva família. Però, tal com ha explicat a Ràdio Martorell, va ser amb l’inici del curs escolar que se li va encendre la bombeta. “Quan vaig tornar a l’escola, un nen es va quedar molt sorprès en dir-li que les feia jo, i me’n va demanar una”, ha dit a l’emissora municipal.

A partir d’aquí, la resta de la classe es va assabentar del talent de la Laia i li van començar a arribar encàrrecs, una situació que ella va voler aprofitar per a una bona causa: ajudar Mans Mercedàries en un moment en què no es poden organitzar gaires actes per recaptar diners. El responsable de l’ONG, Ton Toset, que també és professor de la Laia, s’ha mostrat molt content i agraït amb el seu gest, que servirà per continuar construint l’escola Lutgarda a Nairobi, la capital keniana.

De moment, la Laia ja ha fet més d’una trentena de mascaretes i, aquests dies, està rebent moltes peticions. En aquest sentit, cal ser conscients que es tracta d’un procés que suposa molt de temps i esforç, i més per a una nena d’11 anys.