El del juny ha estat el primer Ple presencial després de tres mesos. Foto: Ajuntament

El Ple d’Esparreguera va recuperar ahir les sessions presencials després de tres mesos reunint-se de forma telemàtica. En aquesta primera trobada amb gust de nova normalitat, tots els grups municipals van votar a favor d’una modificació de crèdit de 306.000 euros per reparar el pavelló poliesportiu El Castell, que va quedar malmès a causa de les intenses pluges de finals de maig.

El punt, que no estava inclòs a l’ordre del dia, es va posar damunt la taula de manera urgent. “Hem hagut d’actuar amb molta rapidesa per trobar, en partides que ja no es podran executar, aquests diners”, va explicar la coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, María Vallejo. La modificació permetrà arreglar la pista, la part més afectada pel temporal i el motiu pel qual l’equipament no podrà obrir portes al setembre.

D’altra banda, el Ple va aprovar el reforç de 40.000 euros per al programa d’aliments amb l’abstenció de la CUP, que considera que aquests diners no haurien de sortir d’altres partides de serveis socials, i el vot favorable de la resta de partits. La tercera modificació de crèdit aprovada va servir per destinar 36.550 euros a l’Escola Municipal de Música i Dansa, que el curs vinent acollirà un grau superior. En aquest punt, ERC va votar en contra i la CUP i el regidor no adscrit s’hi van abstenir.

Tot plegat, en una sessió que va servir per declarar Esparreguera municipi feminista i perquè prengués possessió el nou regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Miguel Ángel Bajo, en substitució de la també socialista Mari Carmen Sáez.