El 3 de març va començar la temporada 2019. Foto: La Passió d’Olesa

Ja ha començat la temporada de La Passió d’Olesa de Montserrat, que aquest 2019 arriba amb novetats, com ara el dia de l’espectador o la millora de l’accessibilitat al teatre. La primera funció es va fer el 3 de març i, en total, se n’oferiran 10.

La intenció de l’equip de direcció escènica aquesta temporada és reforçar la combinació de les interpretacions actorals amb la banda sonora i la il·luminació, per tal d’arribar més al públic. Amb aquest mateix objectiu, s’han incorporat a escena elements realistes i, a més, s’ha desenvolupat una sèrie d’accions a l’escenari que complementen les principals.

Per garantir la comoditat de tots els espectadors, s’ha creat al pati de butaques un espai adaptat que permet a les persones amb mobilitat reduïda accedir-hi amb cadira de rodes. Una altra iniciativa que estrena La Passió d’Olesa és el dia de l’espectador, que serà el 24 de març. Amb l’abaratiment del preu de l’entrada (només costarà 9 euros), l’entitat pretén que la jornada serveixi per obrir l’espectacle a un públic més ampli.

L’autor del cartell d’enguany és, com s’ha fet des del 1987, un artista contemporani amb trajectòria. Es tracta de Joan Aballí, guanyador del Premio Nacional de Arte Gráfico 2009 i del V Premi Joan Miró, el 2015.

De moment, ja s’han fet les dues primeres representacions d’aquesta temporada (3 i 10 de març). En queden vuit: els dies 16, 24 i 30 d’aquest mes; el 7, el 13, el 19 i el 28 d’abril i, per últim, l’1 de maig.

La Passió d’Olesa té més de 480 anys d’història i hi participen gairebé mil persones.