Reunió del Sanedrí de la representació. Foto: La Passió d’Esparreguera

És temporada de Passió a Esparreguera. El passat 4 de març van arrencar els espectacles al municipi amb una obra que vol consolidar les modificacions que va experimentar l’any passat. De tota manera, la Passió d’Esparreguera ha optat enguany per fer una renovació del repartiment, en la qual destaca Edmon Reynés, que farà de Jesús en substitució de Manel Llopart, que feia 17 anys que interpretava el paper principal d’aquesta obra de teatre.

En aquest sentit, la direcció vol seguir apostant pels actors joves i garantir així que les noves generacions protagonitzin l’espectacle ara i en el futur.

En el terreny d’espai escènic, s’ha treballat en un nou projecte per al quadre de Jesús davant Herodes i s’ha dedicat un esforç importantíssim al món dels objectes. En el terreny del vestuari se segueix en la línia de l’any passat, amb la renovació de vestuaris dels grups més destacables d’actors, com apòstols i fariseus, el vestuari de Pilat i el canvi de color massiu del poble.

Josep Cuscó, president de la Passió d’Esparreguera i de la Federació de Passions de Catalunya –la qual va presentar la temporada de passions catalanes el 24 de febrer a Montserrat–, recorda que aquest espectacle és “una activitat de cultura popular que històricament va donar inici a la tradició del teatre català”.

Per altra banda, serà la primera temporada d’Oriol Plans en solitari al capdavant de la direcció musical, en substitució del director sortint Juan Jurado, i també el primer que la JOCPE no hi participarà.

A banda de les funcions ja celebrades del 4, 10, 18 i 24 de març, hi ha prevista una per al Divendres Sant –dia 30–, i per al 8, 15, 22 i 28 d’abril. La temporada clourà l’1 de maig.