Els treballadors no han deixat de mobilitzar-se. Foto: Twitter (@ccooemtisa)

“No la donem per perduda, però evidentment cada cop es veu més difícil”. Així va parlar la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, sobre la presència de Nissan a Catalunya en una entrevista concedida a RAC1 diumenge. Els treballadors, per la seva banda, també són conscients que la decisió del gegant japonès de tancar les tres plantes catalanes cada vegada sembla més irreversible, però no perden l’esperança: no s’ho poden permetre.

“La lluita continua”, afirma el president del comitè d’empresa de Nissan Sant Andreu, Fernando Jiménez, en declaracions a Línia Nord. Jiménez recorda que ja fa més de cinquanta dies que la plantilla està fent vaga indefinida i que, alhora, s’han seguit fent accions setmanals en senyal de protesta. La darrera, una manifestació a Barcelona; la pròxima, una concentració a Sant Cugat del Vallès, el municipi de Frank Torres, l’encarregat de gestionar el tancament de les fàbriques de Sant Andreu, Zona Franca i Montcada.

Pel que fa al paper de les institucions, Jiménez recorda que “el suport s’ha de traduir en accions”. En aquest sentit, la màxima demanda dels representants dels treballadors és la derogació de l’article 51 de la reforma laboral, una mesura que permetria recuperar l’autorització prèvia en els EROs; així, l’empresa necessitaria un informe favorable de l’autoritat laboral per deixar-los sense feina.