Les autoritats a la caserna de la Guàrdia Civil. Foto: Àlex Recolons / ACN

Sant Andreu de la Barca ha estat escenari de polèmiques, un cop més, durant aquest mes d’octubre. El passat dia 9, la Guàrdia Civil va celebrar l’acte en honor a la seva patrona a la caserna del municipi, amb la presència de l’alcalde Enric Llorca i amb la del fiscal del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, entre d’altres.

Durant l’esdeveniment, el cap del cos policial a Catalunya, Pedro Garrido, va pronunciar un discurs enaltint les detencions del 23 de setembre i l’actuació policial de l’1-O, i es va fer seu un lema de Jordi Cuixart: “Ho tornarem a fer”. Les paraules del general Garrido van aixecar polseguera a les xarxes socials, al Parlament i, fins i tot, al mateix acte. En aquest sentit, els comandaments dels Mossos d’Esquadra presents a la celebració van marxar abans d’hora, tan bon punt van acabar els discursos, ofesos especialment per les referències a l’exmajor Josep Lluís Trapero i a la intendenta Teresa Laplana.

L’ANIVERSARI DE LA LEGIÓ
Uns dies abans de l’acte de la Guàrdia Civil, un magatzem cedit per l’Ajuntament de Sant Andreu va acollir la celebració del 99è aniversari de la fundació de la Legió Espanyola. Per aquest motiu, les xarxes socials es van omplir de crítiques, especialment adreçades al regidor d’Esports i tinent d’alcaldia Luis Oulego, que va assistir a l’esdeveniment.