Correfoc infantil de la Festa Major d’Hivern de l’any passat. Foto: Ajuntament

La Festa Major d’Hivern d’Esparreguera torna aquest any, però ho fa amb un canvi de format. Les entitats dedicades a la cultura popular i a la tradició seran les protagonistes de la festa, i la plaça de Santa Eulàlia en serà l’escenari principal. En aquest espai, del 8 al 12 de febrer, hi haurà instal·lada una carpa-envelat per acollir les diferents activitats del programa festiu, com ara concerts i balls. Per fer possible una versió millorada de la Festa d’Hivern, l’Ajuntament ha incrementat el pressupost en 5.000 euros, passant d’invertir-hi 3.000 euros l’any passat a invertir-hi 8.000 aquest any.

Una de les novetats que presenta l’edició d’enguany és la transformació de la cercavila tradicional (que feien els Castellers d’Esparreguera i la Colla Bastonera del Montserratí) en les Passades de Santa Eulàlia, que tindran lloc dissabte dia 9 al nucli antic. Durant la tarda i el vespre, hi haurà vigílies castelleres i balls dels Geganters d’Esparreguera, així com la passada bastonera de Santa Eulàlia i el primer Ensierru d’Hivern de la Colla de Diables. A més, se sumaran a la festa els Tiravolts de Festa Major per fer ballar els gegants, el gall i les gallines.

La nota musical dels quatre dies de celebració la posaran diversos grups. Divendres a la nit actuaran el grup vallenc Fenya Rai i la banda local The Papa’s and the Popo’s. La nit de dissabte serà el moment de cloure el Festival Spàrrek, amb els esparreguerins EZD AKA MDS, la banda gelidenca FOC, els hortencs Aldarull i les també esparreguerines Sense Filtres DJ Set.