El concert de Doctor Prats va ser un dels actes més seguits. Foto: Ajuntament

“Cal mantenir les manifestacions culturals, el teatre i la música malgrat les difícils circumstàncies que travessem”, deia el programa de la Festa Major de Collbató d’aquest any. I així ha estat: el municipi ha superat els entrebancs que suposa fer una celebració en temps de coronavirus i ha viscut una edició més que correcta de la festa en honor a Sant Corneli.

Les activitats van arrencar dimecres passat, dia 16, amb els avis com a protagonistes, ja que van poder gaudir d’un homenatge, una obra de teatre i un concert d’havaneres a càrrec del grup Anxovetes. L’endemà va arribar el torn dels amants de la literatura, amb la presentació a la biblioteca del llibre Tota una vida per recordar, de Núria Pradas, Premi Ramon Llull 2020.

Però el moment en què el programa va trepitjar l’accelerador va ser divendres, malgrat el mal temps. L’actriu i humorista Judit Martín va oferir un divertidíssim pregó que es va haver de traslladar al Casinet per la pluja, i la cantant de moda Suu va portar la seva barreja de ritmes a la pista Martí Gil. La pluja també va obligar a posposar l’acte a favor del col·lectiu LGTBI programat dissabte, mentre que la resta d’actes van poder tirar endavant. De dissabte, destaquen la Salnitrada i el concert de Doctor Prats, dos dels moments més esperats de la festa. Finalment, la celebració va acabar diumenge amb el concert de Xiula i l’actuació d’Impro Barcelona.