La imatge de la campanya impulsada pel partit. Foto: CUP Olesa

El grup municipal de la CUP a Olesa de Montserrat ha engegat la campanya ‘Marquem el Nord. Decidim el futur de Can Carreras’, que proposa fer una consulta popular sobre aquesta zona d’aquí a un any. El partit té previst portar aquesta idea al Ple del pròxim 28 d’abril.

Amb la nova campanya, la CUP vol explicar a la ciutadania que el futur pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) –molt a prop de l’aprovació definitiva– preveu crear un barri residencial amb 249 habitatges unifamiliars al sector de Can Carreras, així com una ronda de circumval·lació per connectar-lo amb el centre. El portaveu del grup, Marc Serradó, ha matisat que la intenció no és aturar el POUM, sinó fer-hi modificacions un cop estigui aprovat.

“Busquem una via de consens. Sabem que el POUM tirarà endavant, tot i que no comptarà amb el nostre suport, i el que volem és fer una consulta sobre un sector que, objectivament, és el més problemàtic”, detalla Serradó, que afegeix que cada partit podrà fer campanya a favor o en contra del projecte.

En aquest sentit, els cupaires ja s’han reunit amb els grups del govern (Bloc Olesà i Junts) i amb els de la resta de l’oposició per parlar de la consulta i mirar d’aconseguir que s’aprovi al Ple. Aquestes converses podrien fer que la presentació de la proposta en sessió plenària trigués una mica més, però de moment els impulsors treballen amb la mirada posada a finals d’abril.

Alhora, també s’han trobat amb algunes entitats del municipi i han rebut el suport de particulars, que han signat el manifest de ‘Marquem el Nord’. “S’hi estan sumant persones de tots els àmbits, moltes de les quals no coneixien el projecte previst per a Can Carreras”, afirma Serradó.