Miquel Solà i el seu advocat a les portes del jutjat. Foto: Línia Nord

Un any i nou mesos després de l’1 d’octubre, l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, continua patint les conseqüències de la celebració del referèndum d’autodeterminació al municipi. El passat 20 de juny, el batlle va haver de comparèixer al jutjat número 2 de Martorell, que un mes abans havia admès a tràmit la querella per desobediència que la Fiscalia li havia interposat.

Tot i que l’alcalde va acudir al jutjat, la seva declaració va quedar suspesa a l’espera de la resolució d’un recurs presentat pel seu advocat. Aquest recurs assenyala que la Fiscalia ha arxivat querelles d’altres batlles pràcticament idèntiques a la de Solà, amb els mateixos fets i arguments, i qüestiona que la seva s’hagi admès a tràmit. Així doncs, fins que no es resolgui el recurs, no es podrà saber si la causa tira endavant o queda arxivada, com ha passat en la majoria de casos.

Durant el matí del dia 20, Solà va rebre el suport i l’escalf d’una cinquantena de persones a les portes dels jutjats. En sortir del número 4 –on es va haver de traslladar a causa d’un problema tècnic al 2, el jutjat que porta el cas–, l’alcalde es va mostrar emocionat i agraït. A banda, en declaracions a Línia Nord va reconèixer que està content d’haver revalidat el càrrec el 26-M, però que desitjaria “tancar aquest tema” per poder-se dedicar exclusivament a la tasca d’alcalde.