Naharro va rebre el suport de 13 regidors. Foto: Ajuntament

Jesús Naharro continuarà sent l’alcalde d’Abrera durant els pròxims quatre anys. El candidat del PSC va aconseguir 11 regidors en les passades eleccions, una clara majoria absoluta. Tot i això, els socialistes han signat un acord de govern amb ERC, que va ser segona força el 26-M amb dos regidors.

L’acord es va fer públic el 14 de juny, un dia abans de la constitució de l’Ajuntament. Així, Naharro va arribar al ple d’investidura amb el suport de 13 dels 17 regidors que formen el consistori abrerenc. Malgrat aquestes xifres, Mónica Lorente, l’única regidora de Ciutadans, va presentar la seva candidatura, que només va rebre un vot. Els 3 regidors restants van votar en blanc.

Segons fonts municipals, el nou acord de govern entre republicans i socialistes “posa en valor una visió tranversal i diversa a l’hora de governar”. L’objectiu de les dues forces és consolidar “la política basada en l’esforç, la transparència i l’empoderament de la ciutadania”. L’any 2015, ERC i PSC ja van signar un acord de govern amb CiU (l’actual Junts per Abrera, que ha quedat fora del consistori) i el van mantenir durant tota la legislatura.

Amb aquest pacte, el lideratge de l’oposició queda en mans de Miguel Carrión, d’Alternativa d’Abrera, que té dos regidors. En el seu discurs, Carrión va assegurar que aquesta oposició serà “constructiva i vigilant amb el compliment de les promeses”. Els representants d’Ad’A estaran acompanyats dels 2 regidors d’Abrera En Comú i de la regidora de Ciutadans.