Serà un cribratge amb test ràpid d’antígens. Foto: Àlex Recolons / ACN

“Després que ho hàgim demanat en diverses ocasions, entre aquesta setmana i la següent el Departament de Salut començarà una campanya de cribratge massiu a Martorell”. És l’anunci que ha fet aquesta setmana l’alcalde Xavier Fonollosa a través de les xarxes socials. Es faran tests ràpids d’antígens als majors de 16 anys que no tinguin símptomes, segons ha avançat el batlle, que ha matisat que encara s’han de definir “els detalls de la campanya”.

De moment, Salut no ha confirmat la seva intenció de testar la població martorellenca, però acaba de posar en marxa una campanya de cribratges intensius a vuit municipis de la regió metropolitana nord. A més, la consellera Alba Vergés ha manifestat fa pocs dies que l’estratègia del departament consisteix a “anar a buscar el virus”.

“És molt important que el màxim de veïns i veïnes ens sotmetem a aquesta prova”, ha dit Fonollosa, que ha recordat que el test d’antígens permet saber “en 20 minuts” si una persona és negativa o positiva del virus. “L’objectiu és obtenir una imatge tan fidedigna com sigui possible de l’estat de l’epidèmia a Martorell, amb informació que ens permeti avançar-nos al virus”, ha afegit.

Ara mateix, Martorell és el tercer municipi amb més risc de brot de Catalunya i té 248 veïns contagiats i confinats a casa. A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha nou casos positius i quatre pacients pendents del resultat de la prova; al Sagrat Cor, disset positius, i a la Residència Sant Joan de Déu, són vuit els usuaris amb coronavirus. A més, hi ha divuit grups escolars confinats.