Foto: Anna Utiel

Felip Segura, l’olesà que s’enfrontava a quatre anys de presó i 145.000 euros de fiança per una piulada sobre la Guàrdia Civil, finalment ha quedat absolt. El jutjat penal de Terol no ha vist cap delicte en les paraules que va escriure el mes de desembre de 2017, en què responia a la notícia de la mort de dos agents del cos durant un tiroteig.

En una conversa amb Línia Nord uns dies després de conèixer la resolució, que es va fer pública el passat dia 11, Segura s’ha mostrat tranquil i satisfet amb el resultat. “El meu advocat, Carles Perdiguero, va fer una defensa magistral i jo tampoc em vaig arronsar, per això sabíem que l’absolució arribaria, tot i que no teníem clar si seria ara o després de dos recursos”, ha admès. En aquest sentit, ha reconegut que la jutgessa que els va tocar, la degana del jutjat de Terol, “és rigorosa i va agafar la llei fil per randa”.

Malgrat aquest final positiu, l’olesà no ha oblidat el difícil camí que li han fet recórrer. “A aquest judici, amb la llei a la mà, mai no hi hauríem d’haver arribat”, afirma. A més, assegura que no només se sent indignat per la seva experiència i la d’altres en la seva situació, sinó també pel “calvari que els han fet passar a les famílies dels guàrdies civils que van morir”. I és que, tal com ha explicat Segura, va ser el sindicat de la Guàrdia Civil qui va animar les famílies a denunciar, de manera que “han destinat recursos humans i econòmics a una causa que no tenia cap mena de recorregut jurídic”.

“Si no fos pel sindicat, les famílies mai de la vida haurien llegit el meu tuit en català i amb 100 seguidors”, opina. Un fet que, segons Segura, va quedar demostrat a la vista oral: “El guàrdia civil que va fer la recerca va explicar que havien cercat respostes que no els agradessin, sobretot de perfils molt concrets; en el meu cas, independentista”.

Sigui com sigui, el van acusar de cinc delictes: d’odi, d’injúries greus, d’injúries contra els cossos i forces de seguretat de l’Estat, contra la moral i de lesa humanitat. Finalment, però, ha quedat absolt de tots ells.

UN RECURS POSSIBLE PERÒ COMPLICAT
Comptant des del dia en què es va conèixer la resolució, les parts acusatòries tenen 10 dies hàbils per presentar un recurs. Si ho fan, hauran de demostrar davant l’Audiència Provincial de Terol que la sentència no s’ajusta a dret, un fet que, en paraules de Segura, “és difícil perquè al judici no van presentar cap mena de prova”. A més, si tornessin a donar-li la raó –l’olesà té clar que la jurisprudència està a favor seu–, l’acusació hauria de fer front també a les seves despeses.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram