El Ple ha aprovat per unanimitat una moció per demanar-ho a la Generalitat. Foto: Ajuntament

El Ple municipal d’Esparreguera va aprovar ahir per unanimitat una moció per demanar a la Generalitat la creació d’un autobús llançadora que uneixi la vila amb les estacions de Renfe i FGC de Martorell. Es tracta d’una proposta inicialment presentada per ERC i a la qual es van adherir tots els grups a excepció de Ciutadans, que després hi va votar a favor.

A més de l’establiment del bus llançadora, el text demana que el govern català reconegui Esparreguera com un “municipi infradotat en transport públic interurbà” i apliqui una reducció tarifària. L’únic servei de transport públic amb què compta actualment la població és el transport per carretera de Monbús, que acostuma a provocar moltes queixes entre la ciutadania i que va rebre la crítica de la regidora de la CUP, Raquel Montoya, en la seva intervenció al Ple.

La possibilitat de crear un servei alternatiu al d’aquesta empresa fa temps que està damunt la taula, i el bus llançadora seria la solució més immediata. Això sí, fins ara s’havia parlat d’un autobús fins a l’estació de Renfe de Castellbisbal, ja que aquest municipi es troba en la zona tarifària 1, mentre que Martorell és zona 3 i, per tant, té uns preus molt més elevats. En aquest sentit, el portaveu dels comuns i tercer tinent d’alcalde, Emmanuel Ortí, va recordar que “a mig termini s’implantarà la T-Mobilitat i el sistema actual de zones tarifàries deixarà d’aplicar-se tal com es fa actualment”. Cal recordar, però, que la T-Mobilitat ha patit molts retards des del primer cop que es va anunciar, si bé és cert que ara està prevista per al 2021.