Serà un cicle de grau superior adscrit a l’institut El Castell. Foto: Ajuntament

Esparreguera tindrà, a partir del curs acadèmic 2020-2021, el seu primer cicle formatiu; concretament, un de grau superior de Tècniques d’Actuació Teatral. Així ho va confirmar el Departament d’Educació de la Generalitat a l’Ajuntament la setmana passada, fent realitat una demanda històrica del municipi. El grau estarà adscrit a l’institut El Castell, tot i que les classes s’impartiran a l’Escola Municipal de Música i Dansa.

Aquesta novetat formativa s’adreça sobretot als alumnes que acabin el batxillerat artístic al mateix institut El Castell o a d’altres del Montserratí, com ara el Pompeu Fabra de Martorell. De fet, el centre esparreguerí serà l’únic que oferirà Tècniques d’Actuació Teatral a tota la província de Barcelona i el segon a tot Catalunya, ja que actualment només s’imparteix a la província de Lleida.

Segons va dir el regidor d’Educació, Juan Jurado, al web municipal, “per a Esparreguera és un gran regal poder comptar amb aquests estudis” i, alhora, suposa la materialització d’una proposta que feia anys que el consistori perseguia: la de poder oferir cicles formatius. A més, el fet que siguin uns estudis relacionats amb la interpretació, la dansa i la tècnica vocal lliga molt amb la tradició teatral del poble, amb La Passió com a màxim –però no únic– exponent.