Mobus té la concessió de la línia Igualada-Barcelona. Foto: Monbus

L’Ajuntament es planteja promoure la creació d’una associació de municipis que permeti oferir un servei de bus alternatiu al que ofereix Monbus. L’alcalde Eduard Rivas ho va suggerir en una entrevista a l’emissora municipal, després que es filtrés una sentència del TSJC que evitaria que la companyia perdés la concessió de la línia Igualada-Barcelona.

Fonts del consistori expliquen que, el mes de novembre de 2017, els municipis afectats per les incidències reiterades de Monbus van aconseguir convèncer la Generalitat perquè presentés un expedient de caducitat, segons el qual la concessió caducaria si hi havia almenys set faltes greus expedientades. Ara, tot i que se’n van presentar deu, el TSJC només n’hauria considerat quatre com a greus, de manera que Monbus mantindria el servei que opera des del 2008. A l’entrevista, Rivas va assegurar que l’Ajuntament demanaria una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Per a l’alcalde, una possible solució passaria per coordinar-se amb municipis com Olesa de Montserrat, Abrera o Martorell. L’objectiu seria oferir un servei alternatiu que podria incloure noves línies, com ara una ruta exprés a l’estació de Renfe de Martorell o de Castellbisbal. En declaracions a Ràdio Esparreguera, el batlle va recordar que, tot i que és un tema que ja s’havia parlat amb alguns consistoris de la zona, primer “caldria fer un estudi jurídic”. En aquest sentit, va admetre que els ajuntaments necessitarien l’ajuda de la Generalitat.