Esllavissades

Una imatge del sector afectat per les esllavissades, segons ERC. Foto: ERC

L’any 2018 es van produir unes esllavissades al carrer Mercè Rodoreda de Sant Esteve Sesrovires que van afectar alguns habitatges i van fer que tres famílies haguessin d’abandonar casa seva. Tres d’elles encara no hi han pogut tornar. Ara, el grup municipal d’ERC ha tornat a posar aquest cas damunt la taula amb dos objectius principals: demanar al Servei Geològic de Catalunya que faci un estudi del sòl de tot el poble i buscar responsables dels fets, tant en l’Ajuntament com en la Generalitat.

Sobre això últim, des d’ERC detallen que l’any 1984 es va establir que el sòl del carrer Mercè Rodoreda no era edificable, però més tard, al POUM de 1991, es va autoritzar construir-hi. Recorden que aquest canvi es va produir durant el mandat de Joan Galceran, que aleshores era del PSC i actualment és el por≠taveu d’Ara Sant Esteve (també al govern), i que va rebre l’autorització del Govern de la Generalitat. “S’hauria d’investigar per què es va permetre edificar en aquella zona”, defensa el regidor d’ERC David Sánchez.

L’alcalde socialista Enric Carbonell creu que hi ha “un biaix polític massa clar” per part del grup republicà. Assegura que “l’Ajuntament ha actuat amb la responsabilitat que li tocava”, reallotjant les famílies afectades i fent les obres requerides, i reconeix que, tal com diu ERC, s’han invertit prop de dos milions d’euros per fer front a la situació. El batlle explica que les actuacions que s’han fet a la via pública en la zona afectada “han funcionat” –per això, diu, hi ha una família que sí que ha pogut tornar a casa– i que han demanat “un informe jurídic per saber si l’Ajuntament pot invertir amb diners públics a l’interior dels habitatges”, un pas necessari per arribar a la solució definitiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram