Llorca revalida el càrrec per setena vegada consecutiva. Foto: Ajuntament

Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca des del 1995, ha pres possessió del càrrec per setena vegada. El candidat socialista, guanyador del 26-M amb 10 regidors, va ser investit batlle el dia 15, amb els vots favorables del seu partit i dels tres regidors de Ciutadans.

A banda, els sis representants de Fem Poble van votar el seu candidat, Marc Giribet, mentre que els dos de Podem van votar en blanc.

ALIANÇA CONSOLIDADA
Dies abans del ple d’investidura, el PSC i Ciutadans van reeditar l’acord de govern que mantenen des del març del 2017. Així, durant aquests quatre anys, integraran el govern municipal totes dues formacions, que sumen un total de 13 regidors.

Segons va expressar Llorca a les xarxes socials, l’objectiu d’aquest pacte és “garantir un govern fort que doni a la ciutat l’estabilitat i la cohesió que necessita”. La líder de Cs a Sant Andreu, Saray Cantero, va dir a fonts municipals que el primer pacte havia permès “dur a terme el programa electoral de totes dues formacions”, motiu pel qual han decidit repetir-lo.

Tot i que l’acord dels socialistes i els taronges no ha tingut bona rebuda entre la resta de forces, especialment Fem, l’alcalde va assegurar en el discurs d’investidura que mantindrà “la mà estesa a totes les formacions polítiques que tinguin com a prioritat Sant Andreu”.