Empar Moliner no serà a Martorell aquest dissabte fent de pregonera de la Festa del Roser, tal com estava previst. La periodista i escriptora ha declinat la invitació feta per l’Ajuntament, tal com ha pogut confirmar Línia Nord en una conversa amb Moliner, després que el grup municipal Movem Martorell (ex ICV) l’hagi titllat de “racista” per unes declaracions que va fer al programa ‘Els Matins’, de TV3.

La polèmica va começar quan Moliner va ironitzar sobre la moció proposada per CUP-Capgirem Barcelona per retirar l’estàtua de Colom de la ciutat: “Si Colom ha de fer un pas al costat, que el faci. O millor dit, endavant, al mar. Quina pena que en canvi les estàtues humanes i els venedors de bosses falses no el segueixin!“. Aquesta declaració feta per la periodista va provocar la reacció de Movem Martorell, qui va presentar per escrit al registre de l’Ajuntament que renunciés a convidar la periodista com a pregonera de la Festa del Roser. L’escriptora va retuitar Movem Martorell assegurant que “tranquils amics, no vinc al pregó i tan contenta”.

En un article de Xavier Gómez, qui va ser regidor d’ICV al consistori local (2003-2015), al seu blog, titlla Moliner de “desgraciada”, de “suposada intel·lectual que viu de la polèmica” i que “representa el pitjor periodisme que actualment impera”. Gómez afegeix que “la seva vàlua intel·lectual està a l’altura de les sabates dels manters i estàtues humanes de Barcelona, amb molta més humanitat que la seva. Vostè és una desgraciada (sic: mancada de gràcia) i no entenc com la televisió pública no l’ha retirat ja de la seva plantilla d’opinadors cavernícoles que per tal de guanyar-se el sou perden la dignitat”.

Empar Moliner ha respost les crítiques de Movem Martorell, que l’acusen de racista, assegurant que “les meves paraules eren en sentit figurat. No estava dient que llancéssim Colom al mar perquè al ser una estàtua no camina i no era un desig d’ofegar els venedors de bosses falses. A partir d’ara faré cometes amb els dits, una cosa que m’havia promès no fer mai de la vida. Tot és metafòric”.

Per la seva banda, l’alcalde Fonollosa ha dit a les xarxes socials que respecta la decisió de Moliner i lamenta “la intolerància d’un grup” amb el pregó del Roser. “És impropi del segle XXI l’intent de vetar persones per opinions o ironia”, ha afegit, titllant aquesta actitud de ser “pròpia d’ideologies totalitàries alienes a la Festa del Roser”. 

Però la Festa del Roser no quedarà sense pregoner. El periodista i escriptor Genís Sinca ja ha acceptat fer el pregó aquest dissabte a la plaça de la Vila.