Usuàries d’un gimnàs que ara fa activitats al carrer. Foto: Gimnàs Activa’t

Les noves restriccions del Govern per aturar els contagis de coronavirus han tornat a colpejar els gimnasos, tancats des del dia 7. L’enèsim daltabaix ha arribat en un moment en què tradicionalment molta gent s’apuntava a aquests centres per complir els propòsits d’any nou. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha escoltat els responsables dels gimnasos locals i els ha ofert la possibilitat de fer les activitats al carrer, gràcies a un decret d’alcaldia que els permet ocupar la via pública. Cada centre té una ubicació concreta assignada i ha de respectar totes les mesures sanitàries.

“És una bona idea, tot i que amb el fred i la prohibició de ser més de sis persones és complicat”, reconeix el propietari del club esportiu Boxing Amores, Jesús Amores. “S’agraeix aquest gest, nosaltres ja ho estem fent una hora al dia. Som només tres o quatre persones perquè fa molt fred, però com a mínim no hem tancat del tot”, diu Sandra Cortés, del gimnàs Activa’t.

Un altre centre que s’ha acollit a la possibilitat d’entrenar a l’aire lliure és el gimnàs Dochan, el responsable del qual, Pedro Amorín, ha criticat a les xarxes socials les mesures del Govern i la manca d’ajudes, una queixa compartida pels altres propietaris. En aquest sentit, Cortés assegura que la situació actual els “mata”: “Sempre he sigut molt optimista, però ara costa”, lamenta la propietària d’un negoci que va rebre l’última ajuda (de 600 euros) el mes de juny. Des d’aleshores, res. Amb aquest panorama, admet que cada cop veu menys possibilitats que el gimnàs Activa’t, inaugurat fa tres anys, sobrevisqui a la pandèmia. I com aquest, molts.