Els alcaldes mantindran reunions virtuals periòdiques. Foto: Aj. Sant Esteve

El Montserratí vol fer pinya per lluitar contra la pandèmia del coronavirus i, per això, els alcaldes de la zona han començat a organitzar reunions virtuals periòdiques. Dissabte passat es va fer la primera videoconferència, que va comptar amb la presència de tots els batlles (amb l’excepció dels d’Abrera i Collbató) i de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez.

L’objectiu d’aquestes converses és coordinar els recursos que comparteixen els municipis, com ara l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que és el centre de referència a tota la zona i que es troba en una situació preocupant: hi ha prop de 200 casos de Covid-19, dels quals més de la meitat corresponen a personal sanitari. Precisament per fer front a la situació extrema que estan vivint aquests dies els professionals de la salut, els hotels Manel i Les Torres –de Martorell i Sant Esteve Sesrovires, respectivament– han reobert les seves portes per acollir exclusivament treballadors d’aquest i altres centres sanitaris.

A partir d’ara, els representants municipals del Montserratí mantindran reunions de forma regular i, segons ha informat l’Ajuntament de Sant Esteve, hi ha la previsió de crear “una mesa de coordinació” integrada per tots ells, però també per representants del Departament de Salut de la Generalitat, del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de l’Hospital de Martorell.