Enric Carbonell, alcalde gràcies a Cs, comuns i ARA. Foto: Ajuntament

El socialista Enric Carbonell ha arrabassat l’alcaldia de Sant Esteve Sesrovires a la republicana Carme Rallo, guanyadora del 26-M, gràcies al suport de Ciutadans, Sesrovires En Comú i ARA Sant Esteve.

ERC i PSC van obtenir uns resultats molt similars a les eleccions municipals –5 i 4 regidors, respectivament– i cap de les dues formacions va aconseguir la majoria absoluta. Així, tant Rallo com Carbonell necessitaven el suport d’alguna de les altres quatre forces, cadascuna representada amb un regidor.

Els comuns, per la seva banda, van demanar a principis de juny que socialistes i republicans acostessin postures i caminessin cap a un govern de concentració. Més endavant, el 14 de juny, ERC i l’Alternativa Unitària per Sant Esteve van fer públic el seu acord de govern per presentar-se al ple d’investidura que tindria lloc l’endemà. Els socialistes, en canvi, van arribar al ple sense cap pacte previ, però amb el suport previsible de Cs i comuns. Per tant, tots dos candidats empataven a 6 regidors i quedaven pendents de la decisió de Joan Galceran, d’ARA. Amb una abstenció, donava l’alcaldia a Rallo, mentre que per donar-la a Carbonell calia un vot a favor. Finalment, Galceran, exalcalde socialista, va atorgar el seu vot a Carbonell, decantant la balança a favor del PSC. Els socialistes comencen el mandat en solitari, però esperen pactar amb altres grups més endavant.