L’aigua va causar diversos danys materials. Foto: La Passió d’Esparreguera

La Passió d’Esparreguera travessa un moment molt difícil. Després d’haver de suspendre la temporada 2020 per la pandèmia, el passat 29 de maig l’entitat rebia un nou cop: la pluja inundava el Teatre de La Passió, causant desperfectes materials a les instal·lacions.

“La calamarsa que va caure va bloquejar els embornals i l’aigua va entrar a dins”, explica el president de l’entitat, Enric Galceran, a Línia Nord. La situació va requerir l’actuació dels Bombers, que, segons Galceran, van haver de treure més de 30.000 litres d’aigua, una tasca en què van voler ajudar desenes de col·laboradors de La Passió.

Tot i que “el més car (la maquinària escènica i els equips de so principals) es va salvar”, Galceran lamenta que el terra de mig escenari, que és de fusta, es va bufar per l’aigua i, segurament, caldrà canviar-lo sencer. “Si canviem només mig escenari, es notarà”, matisa el president en aquest sentit. A més, també s’hauran de canviar unes 200 rodes dels decorats (columnes, palmeres, etc.), ja que es van fer malbé en mullar-se.

De moment, l’entitat està pendent de “veure què cobreix l’assegurança”, però, sigui com sigui, la inundació els ha deixat tocats. “Estem tenint un any ben desastrós: ja era complicat d’inici, i cada cop se’ns està complicant més”, reconeix Galceran. Tot i això, diu que els ajuda “moralment” veure que els col·laboradors estan disposats a ajudar i no els deixen sols. Precisament, La Passió està posant en marxa una campanya de donacions adreçada, sobretot, a aquestes persones, però oberta a tothom que vulgui donar un cop de mà.