A l’hospital hi ha 10 positius ingressats i 14 casos dubtosos. Foto: Ajuntament

La segona onada de la pandèmia del coronavirus ja ha aterrat de ple a Martorell. Segons les dades d’aquest dilluns, l’índex de risc de brot al municipi és de 1.293 punts, una xifra que gairebé triplica l’índex de risc que hi ha al conjunt de Catalunya (438). Cal tenir en compte que el risc es considera molt alt quan supera els 200 punts. En la mateixa línia, la taxa de reproducció del virus també se situa en un nivell molt alt: 2,18 (l’epidèmia creix si aquesta xifra és superior a 1).

Per ara, aquestes dades s’han traduït en un augment dels casos positius diagnosticats en les darreres setmanes. Diumenge hi havia 139 veïns contagiats aïllats a casa seva i disset grups escolars confinats. Amb aquest panorama, l’alcalde Xavier Fonollosa ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha demanat als veïns que segueixin les noves restriccions imposades per la Generalitat. “No estem davant de rebrots, sinó d’una segona onada”, ha recordat el batlle, que assegura que cal “intentar aturar el virus abans no sigui molt pitjor” i es torni a repetir l’afectació que hi va haver al llarg de la primavera passada.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS
Els hospitals martorellencs respiraven tranquils el passat 1 d’octubre després de constatar que no tenien ingressat cap pacient amb coronavirus. Han passat menys de tres setmanes des d’aquell moment, però la situació ja ha canviat radicalment. A l’Hospital Sant Joan de Déu hi havia diumenge deu casos positius i catorze persones pendents del resultat de la prova PCR, mentre que al Sagrat Cor eren quatre els malalts de Covid-19.