El CAP pren mesures similars a les de l’inici de la pandèmia. Foto: Tomàs Muñoz / Ajuntament

El CAP d’Olesa de Montserrat ha hagut de “reordenar la seva atenció” per l’empitjorament de la situació epidemiològica al municipi, així com per algunes baixes que s’han produït entre el personal sanitari. El centre prioritzarà a partir d’ara les urgències, les patologies relacionades amb la Covid-19 i l’atenció a pacients fràgils i de residències, alhora que aturarà les cites presencials concertades amb el metge de capçalera.

Així ho ha anunciat aquesta tarda l’Ajuntament, que ha dit que els canvis es mantindran “les pròximes setmanes” i ha recordat que tot plegat “ja es va haver de fer amb l’esclat de la pandèmia”. Aquestes mesures han de servir per limitar tant com es pugui el nombre de persones que entren al CAP, amb l’objectiu d’evitar contagis entre la ciutadania i els professionals, tal com ha explicat el director del centre, Carles Martí, a Olesa Ràdio.

D’altra banda, Martí ha tranquil·litzat els olesans recordant que l’atenció d’urgències continua garantida de vuit del matí a vuit del vespre (fora d’aquest horari, cal dirigir-se al CUAP de Sant Andreu de la Barca o a l’hospital de Martorell). De la mateixa manera, des del consistori recorden que el personal mèdic continuarà atenent els casos no urgents de manera telefònica o a través d’e-consulta, si bé en aquests casos podrà atendre qualsevol metge de l’equip, i no únicament el metge de referència assignat al pacient en qüestió.