Els martorellencs han triat Salvador Illa. Foto: Ajuntament

Martorell ha donat una victòria còmoda a Salvador Illa aquest 14-F. La llista del PSC ha obtingut el 30,13% dels vots al municipi, l’equivalent a 2.893 paperetes en xifres totals. Per la seva banda, ERC ha revalidat la segona posició que ja va aconseguir el 2017, aquest cop amb el suport del 22,62% de l’electorat (2.172 vots). JxCat ha estat la tercera opció més escollida pels martorellencs, amb un 12,3% dels vots.

En comparació amb el 21-D, els socialistes han vist créixer àmpliament el seu percentatge de vot, passant de ser la tercera força a ser els vencedors de la jornada electoral martorellenca. La llista encapçalada per Pere Aragonès també ha crescut lleugerament respecte als darrers comicis, però aquest augment de vots no ha estat suficient per millorar la seva posició. Seguint amb la comparació amb el 21-D, de qui no queda ni rastre és de Ciutadans, que ha passat de guanyar les eleccions a quedar en sisena posició, perdent uns 23 punts percentuals de vots (del 29% al 6,2% dels suports).

Qui s’ha beneficiat de la pèrdua de vots de la formació taronja ha estat Vox. El partit d’extrema dreta s’ha endut el 8,1% de les paperetes dipositades a Martorell, situant-se en cinquena posició, just per darrere d’En Comú Podem, amb el 8,3% dels vots.

La CUP, per la seva part, ha sumat suports fins a assolir un 4,6% dels vots, mentre que el PP ha perdut força i ha caigut fins al 3,4%. I, encara més avall, hi ha el PDeCAT amb el suport del 2,3% dels martorellencs. Una dada que sorprèn tenint en compte que l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, forma part de la direcció executiva d’aquest partit i va guanyar les darreres eleccions municipals amb majoria absoluta.