El deute ascendeix a 104.600 euros. Foto: Ajuntament

El Ple de Castellví de Rosanes va aprovar, aquest dilluns, saldar el darrer deute que l’Ajuntament té pendent amb una entitat bancària. Aquesta decisió suposarà pagar de cop 104.600 euros i té l’objectiu de desbloquejar el romanent de tresoreria, “si l’Estat ho permet”, tal com va matisar el regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, en la seva intervenció.

Aquest deute ve d’un crèdit hipotecari concedit fa més de deu anys per finançar part de l’edifici de la plaça del poble que acull, alhora, l’Ajuntament, el consultori i el casal de gent gran. A banda, el consistori té un altre deute de 120.000 euros amb la Diputació de Barcelona.

“Des del 2015, hem reduït el deute d’un milió a 120.000 euros”, explica a Línia Nord Almirall, que aquell any va ser escollit alcalde i va estar al càrrec fins al 2019. “Hem fet les coses bé: hem sanejat els comptes i hem augmentat el romanent”, afegeix, motiu pel qual el consistori castellvinenc se suma a la petició de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) perquè el govern central elimini les restriccions a l’hora d’invertir els diners estalviats pels ajuntaments.