El municipi va celebrar les Jornades Europees de Patrimoni. Foto: Ajuntament

El patrimoni és el tresor més preuat d’Abrera i cada cop més veïns en són conscients. Amb l’objectiu de difondre la riquesa cultural i històrica del municipi entre la ciutadania, l’Ajuntament s’ha sumat aquest mes d’octubre a dues jornades que posen, precisament, el patrimoni al centre.

Abrera va viure amb èxit les Jornades Europees de Patrimoni, que van aterrar també a municipis com Collbató entre els dies 9 i 11 d’octubre. En el marc d’aquesta proposta, els abrerencs van poder descobrir la història de l’església de Sant Pere (la xerrada sobre aquest edifici va aplegar una quarantena d’assistents) i del carrer Major (en aquest cas, la conferència va concentrar unes trenta persones). En ambdós casos, per tant, es va completar l’aforament –limitat per la pandèmia del coronavirus– i es va constatar l’interès de la població per aquestes qüestions, tal com va celebrar la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré.

En la mateixa línia, el municipi participarà en la desena edició de les Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat, que se celebraran de forma telemàtica demà, 21 d’octubre. El tècnic de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Gerard Bidegain, serà un dels ponents de la taula d’experiències en què també participaran l’arxiver municipal de Sant Just Desvern, Jordi Amigó, i el regidor de Cultura de Castelldefels, Jordi Maresma. Aquesta activitat, com la resta dels actes programats dins de les jornades, es farà a través de la plataforma Zoom.