Dos dels espectacles es faran al Bruc gràcies a l’acord amb l’Ajuntament del municipi. Foto: LOLA

‘Resistim’ va ser el lema que la companyia Tramateatre, organitzadora del Festival LOLA d’Esparreguera, va escollir per a l’edició de l’any passat. El van triar perquè, des que es va crear l’any 2003, aquesta iniciativa de teatre professional s’ha hagut de reinventar en nombroses ocasions per poder sobreviure. El que no sabien aleshores els responsables del festival era que enguany els tocaria tornar a demostrar –i potser amb més força que mai– la seva capacitat de resistència.

Així doncs, malgrat una pandèmia que ha deixat tocat el sector cultural, el LOLA ha programat nou propostes entre el 25 de setembre i el 30 d’octubre. La venda anticipada d’entrades i abonaments ha començat aquest dijous a la tarda a Can Pasqual (al número 26 del carrer dels Cavallers d’Esparreguera) i s’allargarà fins al dia 17.

El Patronat Parroquial serà l’escenari principal del festival, ja que s’hi faran tant les dues sessions del cicle Cinema, dones i retrats com les obres de teatre BirnamVaig venir aquí per estar boig i Poder voler sortir. El Teatret, d’altra banda, acollirà Persèfone –dirigida per l’esparreguerí Gerard Bidegain, director artístic del LOLA– mentre que el projecte d’arts plàstiques Dia D s’instal·larà als carrers esparreguerins.

COL·LABORACIÓ AMB L’AJUNTAMENT DEL BRUC
La gran novetat de l’edició d’aquest any és l’acord de col·laboració del festival amb l’Ajuntament del Bruc, gràcies al qual el LOLA podrà tornar a trepitjar una població coneguda: havia estat un dels escenaris de la proposta de Tramateatre quan aquesta anava més enllà del terme municipal d’Esparreguera. Amb tot, el Casal del Bruc és la ubicació escollida per representar dos dels espectacles programats: ¿Qué fue de Andrés Villarrosa? i Les Glòries.