Instagram va ser l’escenari d’un centenar d’actuacions. Foto: El Baix és cultura

La primera edició del festival ‘El Baix és cultura’, organitzat per una vintena d’ajuntaments de la comarca, va aconseguir arribar a gairebé 50.000 espectadors entre el 8 i el 10 de maig. Els municipis del Montserratí que hi van participar van ser Abrera, Esparreguera, Martorell, Sant Andreu i Sant Esteve. Els artistes d’aquestes poblacions van oferir les seves actuacions a través del compte d’Instagram @elbaixescultura_zonanord.

Els representants del talent abrerenc en aquesta proposta van ser el DJ Sergio Hernández, la ballarina de hip-hop Carla Juárez, el locutor i DJ Andreu Presas, el poeta José Luís García Herrera, el periodista gastronòmic Josep Sucarrats i la tallerista de treballs manuals Charo Ramos. Aquests són sis dels trenta noms que van omplir la programació de la zona nord, que també va comptar amb l’escriptora sesrovirenca Núria Pradas, guanyadora del Premi Ramon Llull 2020, i amb el ballarí martorellenc Blai López, entre d’altres.

Pel que fa a la programació global del festival, sumant les quatre zones de la comarca (Nord, Centre, Fontsanta i Delta), va aplegar més d’un centenar d’actuacions. A més, cares conegudes del panorama cultural actual van donar suport a la iniciativa i en van fer difusió a través de les xarxes socials. En aquest sentit, destaquen els vídeos promocionals que van gravar cantants com Santi Balmes o el santfeliuenc Nil Moliner, actors de la talla de Karra Elejalde i còmics tan reconeguts com Quim Masferrer i Pep Plaza.