La residència geriàtrica Santa Oliva ha patit un brot. Foto: Àlex Recolons / ACN

El coronavirus està tenint un impacte especialment greu a Olesa de Montserrat: ja són set les persones del municipi infectades que han perdut la vida, de les quals cinc eren usuàries de la residència geriàtrica Santa Oliva. A més, segons la darrera actualització que ha fet l’Ajuntament, hi ha tretze olesans que han donat positiu en les proves per detectar el virus i dos més que estan a l’espera dels resultats, tots ells ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Entre aquesta quinzena de persones ingressades, hi ha deu interns de Santa Oliva i un de la residència d’avis Sant Agustí. Per tant, tots són d’edat avançada i formen part de la població de risc davant del Covid-19. És per això que, tal com ha informat el consistori, tots dos centres ja van prendre mesures per evitar contagis la setmana passada, com ara restringir les visites als interns i, posteriorment, aïllar els casos positius.

SOLIDARITAT COM A RESPOSTA
Davant d’aquesta situació excepcional, la ciutadania olesana ha sabut respondre de la millor manera possible: amb solidaritat. Al llarg d’aquesta setmana, l’Ajuntament i la Policia Local han rebut diverses donacions de material sanitari per part de clíniques dentals, comerços, particulars i escoles del municipi. Així, s’ha pogut fer entrega, tant a les residències com al CAP, de mascaretes, alcohol sanitari, bates i guants, productes que en aquests moments són més necessaris que mai. La plantilla del CAP, per la seva banda, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i força a la població.