L’Hospital de Martorell dona cobertura a 160.000 persones. Foto: Arxiu

El comitè d’empresa de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha denunciat “la desprotecció que pateix el personal assistencial” del centre i “les conseqüències que pugui tenir per a la població”. En un comunicat, el president del comitè, Diego López, afirma que els professionals sanitaris no compten amb el material adequat per protegir-se de possibles contagis de coronavirus. “No hi ha bates integrals resistents als fluids, no hi ha prou mascaretes”, lamenta.

Davant d’aquesta situació, assenyala com a responsable la fundació privada que gestiona el centre, a la qual acusa de prendre “decisions unilaterals, sense consultar prèviament les recomanacions de Salut Pública”. Assegura que a l’hospital martorellenc s’estan seguint protocols i recomanacions “completament diferents” als que han establert les autoritats.

“No podem entendre que no s’abasteixi del material necessari d’aïllament als treballadors”, afegeix, i recorda que els professionals “tenen el dret d’atendre amb les mesures de protecció adequades” per tal de no posar-se en perill a ells mateixos ni als usuaris.

Finalment, conclou el text dient que no necessiten l’agraïment de les autoritats que estan rebent els darrers dies, sinó que volen “treballar en condicions”.

Cal recordar que l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell dona cobertura a tots els municipis del Montserratí, que en total sumen una població de 160.000 persones. En aquest centre, ja s’han detectat nou casos de coronavirus (set membres del personal sanitari i dos pacients).