El Pla ha rebut quasi 100 al·legacions. Foto: Ajuntament

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) no acaba de convèncer: ha rebut un total de 99 al·legacions. De fet, segons el consistori, s’han presentat fins a 436 escrits, dels quals 337 són peticions d’aclariments sobre el document de l’aprovació inicial o adhesions a altres al·legacions ja presentades. Si bé diverses entitats i associacions veïnals, així com formacions polítiques, han presentat les seves al·legacions, des de l’Ajuntament afirmen que la majoria són de particulars.

Algunes de les qüestions que han generat més controvèrsia han estat els polígons d’actuació, els plans de millora urbana i la seva viabilitat econòmica, i el creixement urbanístic previst en el document inicial. A partir d’ara, serà l’equip redactor qui haurà de valorar a nivell tècnic les al·legacions presentades, per determinar si és possible incloure-les al POUM o no. La data límit per enllestir aquesta tasca és el pròxim mes de febrer, però abans de l’aprovació provisional caldrà rebre el vistiplau de la Generalitat i del govern central. En aquest sentit, el consistori ha avançat que el Ministeri de Foment ja s’ha pronunciat en contra del dibuix que fa el POUM de l’ampliació de l’autovia A-2 al seu pas per Esparreguera.

Davant de tota aquesta situació, el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, s’ha mostrat tranquil pel que fa al nombre d’al·legacions rebudes. En declaracions al web de notícies municipal, ha assegurat que, en comparació amb “amb altres planejaments municipals, són força acceptables i indiquen que el contingut del document és raonable i coherent”.