Els afectats han interposat una denúncia col·lectiva als Mossos. Foto: M. E.

‘Víctimas del estafador de Martorell’ és un grup de Facebook creat el mes de febrer que ja compta amb més de setanta membres. L’han impulsat desenes de veïns que asseguren que han sigut estafats per un home que, segons ells, no actua només a Martorell, sinó que també ho fa a Sant Andreu de la Barca, Gelida i Barcelona, entre altres localitats. Els afectats afirmen que ha arribat a agredir i amenaçar algunes víctimes i que ja fa quinze anys que estafa, també persones grans.

D’acord amb la versió d’una integrant del grup, el presumpte estafador fa creure a les víctimes que pot aconseguir productes de tota mena –des de televisions, mòbils i antenes fins a terrenys i pisos, passant per colònies i altres– per un preu molt econòmic. Un cop les ha convençut, els demana una transferència per l’aplicació Bizum o un pagament en efectiu i, en rebre els diners, desapareix.

A través del grup de Facebook, les víctimes han coordinat una denúncia col·lectiva que han interposat als Mossos d’Esquadra, i els impulsors encoratgen els afectats que encara no ho han denunciat a fer-ho.