El Centre d’FP té capactiat per a 14.000 alumnes. Foto: Ajuntament

Un operador integral s’encarregarà de la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell. La decisió sorgeix d’un acord de govern entre els diversos departaments de la Generalitat implicats en el projecte, que s’ha desencallat després de molts anys aturat.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), titular del centre, haurà d’iniciar el procés de licitació per escollir un operador integral de la formació, que gestionarà tant la formació inicial com l’ocupacional i la contínua, segons un comunicat del Govern. Així, al centre s’oferirà “formació de títols i certificats professionals, formació contínua certificada, ocupacional i de demanda per a les empreses del sector”, segons el mateix comunicat.

A més, l’acord també contempla la creació d’un òrgan de seguiment de l’execució del contracte, que estarà format per representants de tots els agents implicats. La Generalitat serà la institució amb més representació a l’òrgan, però també hi haurà representants de sindicats i patronals, i un de l’Ajuntament de Martorell.

Precisament, el mes de febrer, el consistori va reclamar a la Generalitat el retorn dels terrenys del CFPA, cedits fa una dècada, perquè el centre no estava en funcionament. Ara, però, l’Ajuntament ha dit que, si s’obre el procés de licitació, renunciarà a recuperar els terrenys, segons informacions de l’ACN.

El Centre d’FP va ser inaugurat l’any 2015 amb l’objectiu d’impulsar la formació professional i acollir 14.000 alumnes, però actualment només hi ha uns 50 estudiants.