Cuines d'Olesa

La portada del llibre. Foto: Edicions Paper d’Estrassa

El llibre més venut d’aquest Nadal a Olesa de Montserrat va ser Cuines d’Olesa, l’última publicació d’Edicions Paper d’Estrassa, que continua apostant per projectes 100% olesans. “Seguim amb la voluntat de fer llibres comunitaris i que posin en valor les virtuts, els coneixements i les experteses de la gent d’Olesa”, assegura el fundador de l’editorial, Quim Moreno.

De les vint receptes que formen aquest recull, disset es van seleccionar a través d’un concurs popular en el qual els veïns i veïnes van poder presentar els seus plats vinculats a Olesa, explicant la història que hi ha al darrere. La convocatòria va tenir molt bona acollida: hi van participar olesans de totes les edats (de 6 a 80 anys) i procedències.

El jurat –format pels xefs Jose Tallón, Eva Hausmann i Jordi Torras i pel periodista Josep Sucarrats– va escollir les millors receptes presentades, i d’aquesta tria va sorgir un llibre que és un reflex de la diversitat del municipi, ja que inclou tant plats típics catalans com receptes d’arreu de l’Estat i del món. A més, els cuiners membres del jurat van completar el llibre amb tres receptes més.

L’editor celebra que tots els participants del concurs van entendre la importància de compartir les històries que amaguen les receptes, i considera que cada plat que apareix al llibre és un homenatge a la família del veí o veïna en qüestió. Moreno es mostra molt satisfet de la rebuda que ha tingut Cuines d’Olesa: “Hem arribat a públics locals on fins ara no havíem arribat”, diu.

Amb tot, avança que aviat veuran la llum noves publicacions de l’editorial, com la segona part de Dones olesanes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram