Prop de vint actes van omplir els carrers durant quatre dies. Foto: Ajuntament

Collbató ha afrontat el final de l’estiu amb alegria, tot celebrant una edició exitosa de la seva Festa Major. Del 13 al 16 de setembre, el municipi va viure una vintena d’activitats que van omplir els carrers de cultura, tradició i gresca.

Una plaça de l’Era plena de gom a gom va acollir el dia 13 el pregó de Pep Plaza, que va marcar l’inici de quatre dies de celebració. El mateix divendres al vespre, Fel Faixedas, Òscar DJ i La Banda Biruji van garantir la diversió dels veïns i veïnes.

Dissabte, la cultura popular va tenir un gran protagonisme. A la tarda va ser el torn de gegants i castellers, mentre que a la nit van arribar els Diables Salnitrats per oferir el Seguici del Pastor, previ a la Salnitrada de l’endemà. A banda, l’oferta d’oci nocturn va constar de tres grans propostes musicals. Per últim, el gruix dels actes de diumenge i dilluns es va centrar en els infants i la gent gran.

INCIDÈNCIES A LA FESTA JOVE
Una de les propostes festives de dissabte a la nit va ser la Festa Jove a l’Àrea de La Salut. L’endemà, l’Ajuntament de Collbató va emetre un comunicat condemnant “els comportaments incívics d’alguns dels assistents” i demanant disculpes als veïns de la zona. En el mateix text, el consistori va agrair la col·laboració dels Joves de Collbató –organitzadors de la festa– i dels cossos de seguretat, i va avançar que no es tornaran a fer actes d’aquest tipus en aquest entorn.