El nombre de persones ateses per Serveis Socials ha crescut. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Castellví ha reforçat la seva àrea de Serveis Socials per fer costat als col·lectius més vulnerables davant la crisi del coronavirus. Tenint en compte l’afectació a nivell sanitari, social i econòmic que està tenint la pandèmia, el consistori ha centrat la seva atenció en la gent gran, els infants i els joves del municipi.

Des del mes de març, l’Ajuntament truca periòdicament les prop de 300 persones de més de 65 anys que viuen al poble. L’objectiu és conèixer el seu estat de salut, detectar les seves necessitats i oferir-los acompanyament emocional, especialment necessari per a les persones que estan confinades soles. En cas que un veí o veïna d’edat avançada no compti amb suport familiar o veïnal, des del consistori se li fa la compra d’aliments i productes de farmàcia.

Si bé el virus no té un gran impacte en la salut dels infants i els joves, sí que pot afectar altres aspectes de les seves vides, com ara l’educació. Així, si els Serveis Socials detecten que un alumne no té els recursos necessaris per acabar el curs escolar des de casa, es busquen solucions “de forma individualitzada”, segons l’Ajuntament, “sigui per canals administratius o gràcies a xarxes de voluntariat”.

D’altra banda, tal com informa el consistori, la pandèmia ha fet augmentar el nombre de “famílies i persones ateses per l’àrea social”, perquè “la prolongació del confinament ha suposat un deteriorament important de la seva situació social i econòmica”. Per a tots els afectats, s’estan fent les tasques de suport adequades per tal que ningú es quedi enrere.