Castellví treballa per crear una xarxa de voluntariat segura. Foto: Aj.

Castellví de Rosanes està treballant per crear una xarxa local de voluntariat que pugui activar-se en cas que sigui necessari i que compti amb el suport d’entitats del tercer sector i amb la participació inicial de veïns i veïnes que ja han mostrat el seu interès en accions de voluntariat.

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb la Xarxa de Suport Mutu que s’ha començat a organitzar al municipi i està acabant de perfilar amb Creu Roja Baix Llobregat Nord la forma més òptima de funcionament de la xarxa local de voluntariat.

L’objectiu de totes aquestes accions és poder articular una xarxa de persones voluntàries mobilitzable en cas de necessitat i que sigui útil per als objectius socials, eficaç i, sobretot, segura.

“En temps difícils com els actuals, en plena pandèmia pel coronavirus, molta gent té la voluntat de poder ajudar les persones que es troben en situacions de més dificultat, i aquest és un gest que mereix tota l’admiració, respecte i agraïment”, afirmen des de l’Ajuntament en un comunicat. “Aquest suport, però, cal que estigui correctament regulat perquè pugui actuar amb eficàcia i seguretat, tant per a les persones que l’ofereixen com per a les que el reben”, afegeixen.

Amb tot, per ara l’Ajuntament ja ha obert un espai web específic per al voluntariat local per tal que tothom que ho desitgi pugui formar part de la borsa de voluntariat de suport social de Creu Roja Baix Llobregat Nord davant la situació actual d’emergència. Aquest voluntariat serà format per la Creu Roja, treballarà sota els protocols d’aquesta entitat i s’activaria en cas que Serveis Socials detecti situacions que ho requereixin.