Càrregues de l’1-O a l’escola La Roureda. Foto: Ajuntament

L’Audiència de Barcelona ha anul·lat recentment l’absolució d’un guàrdia civil que va actuar a Sant Esteve Sesrovires durant el referèndum de l’1 d’octubre.

L’agent va ser acusat de dos delictes lleus de lesions per haver donat cops de porra a dos votants de l’escola La Roureda, però el jutjat d’instrucció número 7 de Martorell el va absoldre el passat 31 de gener. Ara, l’Audiència ha determinat que la sentència absolutòria omet quatre testimonis que van testificar durant el judici, segons ha publicat l’ACN.

L’advocada dels denunciants, Norma Pedemonte, ha explicat al diari Públic que els testimonis de dos guàrdies civils són contradictoris, ja que no van coincidir en explicar quin era l’objectiu dels agents durant l’1-O. Mentre que un va dir que havien de crear un passadís per permetre l’accés de la comitiva judicial al centre, l’altre va assegurar que “es tractava d’aturar el referèndum il·legal”. Tenint en compte aquesta contradicció, l’Audiència de Barcelona ha considerat que no queda provat que l’agent actués seguint les ordres d’un superior, segons informa el mateix diari.

Durant el judici, l’acusat va reconèixer haver colpejat alguns votants, però va dir que no recordava haver-ho fet concretament als dos denunciants. A més, va afirmar que diversos guàrdies civils també van ser agredits per alguns veïns.