El subministrament de La Mina es va aturar a finals d’octubre. Foto: Ajuntament

Aigües d’Esparreguera Vidal s’ha compromès a buscar l’origen de les males olors de l’aigua que darrerament han tornat a generar crítiques entre els veïns i veïnes. L’empresa analitzarà en profunditat els pous de La Mina, després de veure’s obligada a aturar el subministrament a finals d’octubre a causa de les queixes veïnals. Tot i això, la companyia insisteix que l’aigua ha estat “en tot moment plenament apta per al consum humà”.

L’anunci del compromís d’Aigües Vidal el va fer el dia 13 la responsable de la qualitat de l’aigua a l’empresa, Sònia Figuerola, en una entrevista a Ràdio Esparreguera. Figuerola va dir que, malgrat que les analítiques fetes fins aleshores eren correctes, farien més estudis per detectar “quin és el compost que, un cop clorat, produeix els canvis” en l’olor dels quals es queixen els usuaris.

Aquest darrer episodi de males olors es va començar a comentar a les xarxes socials a finals de setembre. En aquell moment, l’empresa concessionària al municipi va dir que la causa era el fet d’haver tornat a subministrar aigua de La Mina després d’uns set mesos sense poder-ho fer. I és que l’Ajuntament li havia prohibit fer-ho el desembre de 2018 per un altre cas de pudors. Tanmateix, el juliol passat es va aixecar aquesta prohibició, ja que l’Agència Catalana de l’Aigua va fer un informe i unes analítiques favorables. Sigui com sigui, des del dia 23 d’octubre, la població d’Esparreguera s’abasteix únicament amb l’aigua que subministra Ter-Llobregat, tal com va informar Aigües Vidal en un comunicat.