De l’11 al 15 de juliol, Esparreguera farà festa grossa. Foto: Ajuntament

La Festa Major d’Esparreguera 2019 ja és a tocar. Demà passat, 11 de juliol, el municipi donarà el tret de sortida a la celebració, que acabarà dilluns dia 15. En total, hi ha una vuitantena d’activitats programades, que es repartiran en aquests cinc dies.

La Festa Major començarà la tarda de dijous amb dues cercaviles amb recorreguts diferents, que es trobaran al final a la plaça del Centre. Aquest serà un primer tastet de la bona dosi de cultura popular que inclou el programa d’enguany. En aquest sentit, destaca la tradicional Llagastada de la Colla de Diables, la diada castellera, la 27a Trobada de gegants o la 12a Trobada bastonera del Montserratí.

Pel que fa a la música, que també serà un element protagonista de la festa, Esparreguera acollirà més d’una vintena de concerts per a tots els gustos i edats. Entre les propostes juvenils, destaca l’actuació de Roba Estesa o d’Strombers, mentre que la proposta estrella per als més petits és el concert d’El Pot Petit i, per als més grans, el ball amb l’Orquestra Maravella. D’altra banda, i per novè any consecutiu, la Festa Major inclourà el Musicamon, que aquesta edició se centra en la tradició i la cultura del Marroc.

ACTIVITATS DE LA BARRAKA
Més de vint dels actes programats per a la Festa Major aniran a càrrec de la Barraka Alternativa, la comissió de festes del Casal popular Les Canyes. El col·lectiu, que aposta sobretot per artistes locals, ha organitzat una desena de concerts. A més, la Barraka inaugurarà una nova estructura que s’ha pogut construir gràcies al micromecenatge.