solar

La ubicació dels futurs habitatges. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha aconseguit el finançament dels fons europeus NextGenerationEU per construir habitatge de lloguer assequible. Es crearan entre 25 i 30 pisos sobre sòl d’ús i servei públic, als quals es destinaran 600.000 euros per la seva edificació. A tan sols 33 municipis catalans els han adjudicat aquests fons.

Per part del consistori seria difícil fer front a la construcció de promocions d’habitatge amb diners propis, i és per això que el consistori cedirà sòl municipal per fer possible diferents projectes de lloguer protegit. Miquel Riera, alcalde d’Olesa, ha declarat que la concessió dels fons europeus és el fruit “de la feina perseverant que es fa des de l’Ajuntament a l’hora d’identificar les subvencions per a les que el municipi té més possibilitats”.

Riera considera que el projecte suposa una bona oportunitat per a Olesa i ha explicat que els nous habitatges “donaran resposta a un mercat molt tens, on és difícil trobar pisos de lloguer assequible”.

De fet, va ser al maig de l’any passat que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya feia públiques les condicions d’accés per al Programa d’ajuts a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients, finançat pels fons NextGenerationEU. L’Ajuntament tenia la voluntat d’ampliar el parc públic de lloguer a Olesa i al juliol es va sol·licitar la subvenció.

El solar que es posarà a disposició del projecte de construcció de la trentena d’habitatges de lloguer assequible està ubicat al carrer de la Indústria, darrere de la Residència Santa Oliva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram