Espectacle fils

L’espectacle ‘Fils’. Foto: Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE)

Repte superat: la primera edició de La Palanca, el nou festival de circ contemporani d’Esparreguera, va ser un èxit. La proposta –que va tenir lloc de l’1 al 3 d’octubre en espais com La Passió, el Patronat Parroquial, la plaça del Centre o l’Escorxador– va aconseguir vendre més de 1.700 entrades i va atreure més de 1.200 espectadors únics. De mitjana, els espectacles van assolir el 90% de l’aforament permès, i molts van exhaurir entrades.

Un d’aquests va ser Respira.cions, l’espectacle inaugural creat per la ballarina esparreguerina Anna Rodríguez Escalé que es va fer a l’interior de l’església de Santa Eulàlia, fent que brillés “amb una llum molt diferent”, en paraules del regidor de Cultura, Juan Jurado. També les actuacions infantils, els tallers familiars i l’espectacle Fils, presentat davant de la Colònia Sedó, van acabar amb les entrades exhaurides.

Per tot plegat, Jurado s’ha mostrat més que satisfet amb l’estrena del festival. “La valoració general és molt positiva, sobretot tenint en compte que és la primera vegada que impulsem aquest festival però, a més, també és la primera vegada, des de principis del mil·lenni, que l’Ajuntament impulsa una programació cultural pròpia de la magnitud d’aquest certamen”, ha dit a l’emissora municipal.

Segona edició?

L’Ajuntament ja ha avançat que vol donar continuïtat al festival, amb la intenció de diversificar encara més els espais on es fan els espectacles per tal que “més gent se’l senti seu”, tal com ha dit el regidor de Cultura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram