Marquès, eufòrica amb el seu botí de metalls. Foto: Twitter (@AxaSegurosEs)

Dos ors, tres plates i tres bronzes. Aquest ha estat el botí de la nedadora castellvinenca Núria Marquès en el Campionat d’Europa de Natació Adaptada disputat a Funchal (Portugal) fa uns dies. La jove nedadora del Club Natació Sant Feliu (ha celebrat el seu 22è aniversari a principis d’aquest mes) també ha aconseguit una mínima B per als Jocs de Tòquio.

Les dues vegades que va pujar al calaix més alt del podi van ser en les finals de 100 esquena (en els Jocs de Rio, fa cinc anys, va guanyar la plata) i en el relleu de 4×100 estils. En la final d’esquena, a més, la castellvinenca va registrar la seva millor marca d’aquest any, i també el millor temps de qualsevol nedadora en aquest 2021.

Marquès també va acabar molt contenta la final dels 100 metres braça, en la qual tot i acabar en segona posició, va rebaixar la seva millor marca personal en dos segons. Els altres dos argents que va portar cap a Castellví van ser els aconseguits en les finals de 400 lliures (distància en la qual és la vigent campiona paralímpica, en el seu únic or en uns Jocs) i de 200 estils.

L’actuació de Marquès a la capital de l’illa de Madeira va completar-se amb tres medalles de bronze, en les finals de velocitat pura (50 i 100 lliures) i també en la de 4×100 estils.