Alguns dels participants, plens de fang. Foto: Aj. de Collbató

El temporal va convertir l’edició d’enguany de la Portals en una de les més èpiques de la història. Si habitualment els ciclistes ja han d’afrontar un recorregut duríssim pel massís de Montserrat, enguany la pluja i el vent van complicar encara més la ruta, que el passat diumenge 8 van completar uns 1.500 valents.

De fet, poc més de 20 minuts després de l’inici de la cursa del diumenge, la forta pluja i el vent va obligar a modificar alguns punts de vituallament, perquè alguns dels participants presentaven símptomes d’hipotèrmia, degut a la baixada de les temperatures i a les precipitacions. A més, passat el punt de Marganell, l’organització va decidir modificar lleugerament el recorregut per fer-ho més accessible per a tots els participants, que van travessar la meta coberts de fang de cap a peus.

Un dels grans protagonistes de la Portals va ser el campió de BTT Albert Balcells, que va rebre l’homenatge de l’organització i que va ser un dels ciclistes que van atrevir-se a participar en la prova. Després de completar el recorregut, Balcells va assegurar que “feia anys que no m’ho passava tan bé. M’ha recordat les curses d’autèntic BTT en les que participava quan competia”.

L’organització ja ha anunciat la data per a la desena Portals: se celebrarà el diumenge 7 d’abril del 2019.