Un any més, el descens va ser un gran èxit. Foto: Facebook

El rider català Bernat Guàrdia es va imposar al Descens de Sant Andreu de la Barca, la prova inaugural de l’Open d’Espanya DH 2015, que es va disputar el passat diumenge 8 de març. Gairebé 350 pilots es van donar cita al circuit santandreuenc, en una jornada en la qual va acompanyar la meteorologia i que va comptar amb una bona afluència de públic.

El tetracampió estatal va aconseguir la seva quarta victòria consecutiva al traçat del Baix Llobregat, superant el gallec Antonio Ferreiro per només un segon. El tercer classificat de la categoria Elite va ser el britànic Danny Hart, que va ser només tres segons més lent que el pilot gallec.

Per la seva banda, el ciclista de Santa Maria de Palautordera, Àlex Marín, va ser el més ràpid dels júniors, marcant el tretzè millor temps de tots els participants de la prova. El triomf del palauenc és especialment meritori perquè s’ha recuperat molt ràpid de l’operació a la qual va ser sotmès per corregir la lesió que havia patit al canell de la seva mà esquerra. El francès Sylvain Buisan i el canari José Carlos Orihuela van completar el podi dels riders més joves.

La següent cursa es disputarà a Morata de Tajuña (Madrid), el cap de setmana del 26 d’abril.