El CB Martorell es troba en un moment molt dolç. Foto: Svetlana Akimova

La Diada de Tots Sants és una data assenyalada per al Club Bàsquet Martorell. El primer equip disputarà una de les semifinals de la XXXV Lliga Catalana EBA davant el CB Mollet, a les 17.30 hores, al Complex Esportiu Can Vinader, de Castelldefels. L’altra semifinal la jugaran el BBA Castelldefels i el CB Grup Barna.

El conjunt d’Adrià Alonso té un alicient més aquest curs: la Lliga Catalana EBA. Els martorellencs s’han mostrat intractables i després de superar el Santfeliuenc (70-87) i el Cerdanyola (93-64) en la fase de grups i el Pardinyes (78-90), a partit únic disputat a Lleida als quarts de final, és a un sol partit de jugar una final històrica. En dues participacions anteriors, els martorellencs no havien superat mai la primera fase.

El CB Mollet ha accedit a les semifinals després d’acabar en primera posició en la fase de grups i superar a l’UB Sant Adrià (89-85), als quarts de final. L’altra semifinal, el Grup Barna es va desfer del CB Castellbisbal, del martorellenc Raúl Martínez (71-63) mentre que el BBA Castelldefels va superar al CB Igualada (83-62). Els guanyadors de les dues semifinals s’enfrontaran en una final amb seu i data que la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) encara no ha anunciat. Després de dues temporades per oblidar a la Lliga EBA assolint la permanència en l’última jornada, el CB Martorell ha fet un canvi radical. Adrià Alonso va substituir a Borja San Miguel en la banqueta i la renovació de bona part de la plantilla han servit perquè els martorellencs visquin el seu moment més dolç en aquesta categoria.

VINCULATS AL MANRESA
El CB Martorell afronta la segona temporada com a club vinculat al Bàsquet Manresa, d’ACB.

Els martorellencs compten amb quatre jugadors vinculats del club del Bages: Guillem Jou, Deng Mayot, David Jofresa i Jordan Sakho. Tots ells conviuen en una residència d’estudiants a Manresa i viuen absolutament dedicats al bàsquet. Jou explica que “a Manresa em demanen aspectes del joc diferents que a Martorell, com ara enfortir-me físicament… La combinació d’un equip i de l’altre és bona per seguir creixent, tot i el volum d’entrenament”, apunta el llagosterenc a Línia Nord. Mayot (2,18 metres) es mostra optimista. “Jugar als dos equips et permet créixer constantment. Per mi és una gran oportunitat per millorar el meu joc i em farà millor”, diu l’africà. Deng ha canviat en un sol any i ha guanyat musculatura, cosa que li ha permès ser més fort sota el cèrcol. Jofresa reconeix que “ser aquí és un pas més per arribar com més amunt millor. I Manresa és un bon escenari per a fer-ho”, apunta. “El cognom? És una lupa que tenen els aficionats i que pesa més per a ells que per a mi”, reconeix.

L’inici de temporada per als martorellencs està sent, fins ara, magnífic. L’equip d’Alonso ha estat l’únic conjunt que s’havia plantat a la quarta jornada d’EBA amb quatre victòries en quatre partits, de manera que Alonso assegura que “el balanç del curs és molt bo. La majoria som nous però s’està treballant bé”.