Els atletes van gaudir d’unes vistes espectaculars. Foto: Cursa de l’Alba

El bo i millor dels atletes de les curses de muntanya es va reunir durant el cap de setmana del 9 i el 10 de maig a Collbató, amb l’arribada al Baix Llobregat Nord de les Sky Series, prova del circuit Skyrunner National Series Spain, Andorra and Portugal.

La primera de les cites va ser la 28a Cursa de l’Alba, que estrenava circuit de 24 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 1.100 metres que unien Collbató amb Sant Jeroni, el punt més alt del massís de Montserrat, passant pel Monestir. Andreu Simón va ser el més ràpid en completar el circuit, aturant el cronòmetre en 2 hores i 39 segons. En la categoria femenina es va imposar Sheila Avilés, amb un temps de 2 hores i 25 minuts. Amb aquest triomf, els dos atletes aconsegueixen també el lideratge en les Sky Series.

A més, també es va disputar la 2a Marató de Montserrat, una prova que va ser molt més igualada que la Cursa de l’Alba, i que es va decidir per només 13 segons en la categoria masculina, amb la victòria de David Mariné en poc més de 4 hores i 45 minuts. Rosa Navarro, tretzena a la general, va ser la més ràpida en acabar el circuit, establint una magnífica marca de 5 hores, 8 minuts i 12 segons.