El consistori vol donar un impuls al comerç local. Foto: Ajuntament

L’Associació de Botiguers de Sant Esteve Sesrovires es va posar en marxa l’any 1995 i va funcionar fins al 2019, quan la seva activitat va quedar aturada “per les dificultats de trobar representants que volguessin assumir-ne la gestió”, segons informa l’Ajuntament. Un any més tard, la Regidoria de Comerç ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona un servei d’acompanyament per reactivar l’entitat.

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació compta amb la figura d’un facilitador que s’encarregarà de reunir-se periòdicament amb els representants comercials interessats a reprendre l’associació. Les sessions inclouran tallers i debats, que es faran de forma virtual, i el resultat d’aquest treball conjunt ha de ser un pla d’acció per als pròxims dos anys. “Els protagonistes d’aquest procés han de ser en tot moment els comerciants, amb l’objectiu que creïn una base sòlida per a la reactivació de l’associació”, diuen des del consistori sesrovirenc.

UNA ENTITAT NECESSÀRIA
L’Associació de Botiguers va estar en funcionament durant 24 anys, actuant com “un element vertebrador i dinamitzador de l’activitat comercial, a més d’un canal de comunicació entre Ajuntament i comerç”, apunten des del govern local. És per això que ara es vol impulsar la seva reactivació, coincidint amb un moment especialment complicat per al comerç de proximitat.